Renovatie en dakuitbouw woning Bomenbuurt.

Volledige renovatie en uitbouw op het dak

Project Description

Begin 2017 werd Keps Bouw ingeschakeld voor de volledige renovatie van een jaren ’30 woning in de Bomenbuurt in Haarlem. De nieuwe eigenaren wilden het pand graag grondig aanpakken voordat zij erin zouden trekken. Keps bouw heeft in 4 maanden tijd een volledige renovatie, inclusief een uitbouw van het dak, gerealiseerd.

Oorspronkelijke situatie

De aangekochte woning was erg gedateerd en de oorspronkelijke indeling was niet geheel naar wens. De nieuwe bewoners wilden graag de keuken bij de woonkamer betrekken, de badkamer vergroten en meer woonoppervlakte creëren door een uitbouw op (het deels platte) dak te plaatsen. Keps Bouw werd ingeschakeld om de renovatie en dakopbouw te realiseren.

Werkzaamheden

Strak trekken binnenkant woning – Allereerst is de woning volledig gestript. Beneden zijn de wanden en kruipruimte behandeld tegen schimmel en is een nieuwe, geïsoleerde vloer gelegd.

Plaatsen uitbouw op het dak – De woning had oorspronkelijk een klein puntdak aan de voorkant en een platdak aan de achterzijde. Door een uitbouw op het platdak te plaatsen is de zolderetage vergroot met zo’n 25 m2 woonruimte. Om ervoor te zorgen dat ook de bovenste etage van het pand goed bereikbaar is, is daarom de bestaande vlizotrap vervangen door een vaste trap.

Vernieuwen ramen en kozijnen achtergevel – De achtergevel is grondig aangepakt: Op de begane grond nieuwe kozijnen geplaatst, op de eerste etage zijn de ramen vervangen. Ook is het metselwerk is hierbij hersteld.

Doorbraak keukenwand – Om de keuken bij de woonkamer te betrekken is de keukenwand doorgebroken en de bestaande deur dichtgezet. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om ook de toiletruimte te vergroten.

Vervangen CV-installatie en elektra – De woning is voorzien van een nieuwe CV-ketel, nieuwe radiatoren en een nieuwe elektrische installatie.

Stuken en schilderen van de gehele woning – Natuurlijk werd de woning na de verbouwing volledig gestuukt en geschilderd.

Resultaat

Keps Bouw heeft deze uitgebreide renovatie en verbouwing in minder dan 5 maanden gerealiseerd. Inmiddels zijn alle werkzaamheden afgerond en kunnen de eigenaren genieten van hun prachtige jaren ’30 woning die dankzij alle inspanningen weer helemaal voldoet aan de standaarden van nu.

Project Details

  • Date August 27, 2018
  • Tags Bouwbegeleiding, Onderhoud, Verbouw
Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...