Verbouwing jaren ’30 woning Overveen.

Volledige renovatie jaren '30 woning

Project Description

Keps Bouw werd begin 2016 benaderd voor het renoveren van een jaren ’30 woning in Overveen.

Oorspronkelijke situatie

De aangekochte woning had bijna alles wat de nieuwe bewoners zochten: De ruimtes waren perfect, alleen de badkamer was aan de kleine kant. Gelukkig was er een mogelijkheid om een deel van het balkon bij de badkamer te betrekken. Om de tuin meer met het huis te verbinden was er bovendien de wens om grote openslaande deuren naar de tuin te maken. Ten slotte zou er een nieuwe hoekkeuken worden geïnstalleerd, waarvoor de bestaande tuindeur zou moeten worden verwijderd en worden vervangen door een groot raam. De vraag aan Keps Bouw was om alle deze wijzigingen dusdanig uit te voeren dat deze het lastig te zien zou zijn waar de aanpassingen zijn uitgevoerd.

Werkzaamheden

Strak trekken woning – De binnenkant van de woning is volledig gestript en opnieuw opgezet. Hierbij werd ook de zolder geïsoleerd en werden alle etages strak getrokken. De zinken wangen van de bestaande dakkapel werden vervangen en op de begane grond is de vloer opnieuw geïsoleerd en zijn nieuwe kozijnen geplaatst bij de keuken en de achterdeur.

Vergroten ruimtes & Uitbouw – Zowel de toilet op de begane grond als de badkamer op de eerste etage zijn vergroot en geheel vernieuwd. Om de badkamer te kunnen vergroten is een uitbouw over het balkon op de eerste etage gemaakt.

Vergroten keuken-sparing – Om de nieuwe hoekkeuken te kunnen plaatsen, is de keuken-sparing vergroot. Ook werd de huidige keukendeur vervangen door een groot raam en zijn alle kozijnen vervangen.

Vervangen CV-installatie en elektra – De woning is voorzien van een nieuwe CV-ketel, nieuwe radiatoren en een nieuwe elektrische installatie.

Herstellen metselwerk – De achtergevel is onder handen genomen waarbij het metselwerk is hersteld.

Stuken en schilderen van de gehele woning – Natuurlijk werd de woning na de verbouwing volledig gestuukt en geschilderd.

Resultaat

Binnen 4 maanden na aanvang van het project konden de eigenaren genieten van hun prachtige woning. Volledig vernieuwd en aangepast aan hun wensen voldoet deze jaren ’30 woning nu helemaal aan de standaarden van nu.

Project Details

  • Date August 4, 2016
  • Tags Bouwbegeleiding, Verbouw
Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...