Verbouw bovenwoning Haarlem Centrum.

Volledige renovatie stadswoning

Project Description

Dit is de woning van Tijs van der Spek, eigenaar van Keps Bouw. Het lastige wanneer een aannemer zijn eigen huis onder handen neemt? -Dat zijn de eindeloze mogelijkheden en wensen. Gelukkig heeft Margaux geholpen met deze keuzes.

Oorsponkelijke situatie

Bij aanschaf van de woning was er geen CV installatie aanwezig. Bovendien lieten zowel de warmte- als de geluidsisolatie te wensen over. De keuken, badkamer en diverse slaapkamers waren erg gedateerd en konden wel een opfrisbeurt gebruiken. 

Werkzaamheden

Herindeling – Om de woning helemaal tot zijn recht te laten komen zijn we rigoureus te werk gegaan: Nadat de woning volledig is gestript hebben we deze opnieuw opgebouwd. Dat is een ingrijpende klus, maar hierdoor kun je wel het pand en alle leefruimtes naar eigen smaak kunt indelen.  Zo hebben we op de woonetage de keuken verplaatst van de achterkant naar het midden. Gezien dit toch een smalle ruimte betrof, ging er geen extra ruimte van de woning onnodig verloren. Daarnaast ontstonden er hierdoor aparte eet- en zitgedeelte.

Lichtplan – Ook zijn we erin geslaagd de woning zo licht mogelijk te maken door een extra grote raampartij in de achtergevel te plaatsen. Door middel van een glas strook bij de hal en een hoge glas deur komt het zonlicht van voor naar achter de woning door. Een zwevende vloer zorgde voor extra geluidsisolatie, om eventueel overlast met aangrenzende buren te voorkomen. De vloer is afgewerkt met een eiken visgraat parket.

Isolatie – Alle buitenwanden zijn zowel thermisch als akoestisch optimaal geïsoleerd.

Verplaatsen badkamer – Op de slaapetage hebben we de badkamer naar het midden van de woning gehaald zodat deze gemakkelijk toegankelijk werd voor beide slaapkamers. De badkamer heeft een ruime inloop douche met glaswand en ingebouwde nis. Ook is een extra toilet op deze verdieping gerealiseerd voor extra wooncomfort. Om het karakter van de woning niet te verliezen, hebben we alle binnendeuren hergebruikt.

Plaatsen CV-ketel en elektra – De woning is voorzien van een nieuwe CV-installatie en wordt verwarmt met vlakke radiotoren. Ook al het elektra is vernieuwd en vervangen.

Resultaat

Na een verbouwing van ongeveer 3 maanden is deze woning als helemaal nieuw. Door de verbeterde isolatie en de moderne CV-installatie is de woning bovendien een stuk duurzamer geworden. Maar bovenal zorgt het kwalitatief hoogstaande werk voor optimaal woongenot.

Project Details

  • Client Particulier
  • Date March 22, 2017
  • Tags Bouwbegeleiding, Verbouw
Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...